Започва санирането по НПЕЕМЖС на поредния блок в община Своге

NN 4Стартират строително-монтажните работи по поредния за община Своге блок, предвиден за саниране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС). Заместник областният управител на Софийска област г-н Николай Николов, който бе упълномощен от Областния управител г-жа Росица Иванова, и заместник-кметът на общината инж. Валентин Михайлов подписаха Приложение 2 от Протокола за откриване на строителна площадка.

Предстои входове А и Б от многофамилната жилищна сграда на бул. „Искър“ №27 в града, да бъдат изцяло санирани, да бъдат подменени дограмата на жилищата и ремонтирани общите части.

Подписването на документа се състоя в Общинска администрация-Своге, където присъстваха още, представители на фирмите проектант и изпълнител, на строителния надзор, както и на Сдруженията на собствениците, които също положиха подписи под документите. Всички те бяха приветствани от заместник-кметът инж. Веселин Михайлов, който информира за напредъка на общината в работата по НЕЕМЖС и изказа благодарностите си към екипа на Областната администрация за съдействието, добрата комуникация и кратките срокове, в които се придвижват нужните документи. Той отбеляза нарастващата активност и интерес към Националната програма за саниране в община Своге, като сподели и наблюдението си, че въпреки изразеното първоначалното недоверие на гражданите към програмата, към днешна дата все повече собственици на жилища в многофамилни сгради започват да се сдружават и да кандидатстват, защото виждат реалните подобрения и ползи, които им носи националната инициатива.

NN 2

Мнението на инж. Михайлов бе споделено и от Заместник областният управител, който на свой ред поздрави присъстващите и пожела успешна работа по НПЕЕМЖС.

NN 1

След подписването на Протокол 2 за откриване на строителната площадка, официалните лица посетиха на място блока на бул. „Искър“ № 27. Те бяха посрещнати от живущите с гостоприемство и по стар български обичай – с питка, сол и мед, за да изкажат благодарността си за това, че скоро, с помощта на Националната програма за саниране, средата им на живот ще бъде значително подобрена.

Заместник областният управител, заместник-кметът и експертите от Областната и Общинската администрации отговориха на въпроси на собствениците на апартаменти в блока относно дейностите, предвидени при санирането на сградата, след което се разделиха с пожеланието всички те да посрещнат топло и уютно Коледните и Новогодишни празници в обновената сграда.