Областната транспортна комисия проведе заседание

OTK 22Промени в маршрутните разписания на линии по направления София-Петърч, София-Костинброд I район Драговищица, София-мина „Чибаовци“ и София-с. Градец и София-с. Градец-с. Царичина прие на днешното си заседание Областната транспортна комисия. То беше водено от Заместник областният управител г-н Николай Николов, който е неин председател.

 

 

Маршрутните разписания са приети през 2005 година и не са актуализирани от тогава, информираха представителите на Общинска администрация-Костинброд. Те споделиха, че е работено усърдно, за да бъдат синхронизирани маршрутните разписания с всички ведомства, ангажирани с този ресор, както и със Столична община.

Изготвен е също и анализ, доказващ пътникопотока, взето е и съгласието на всички превозвачи промените да станат факт. Предстои промененото маршрутно разписание да бъде представено за обсъждане и прието на Републиканска транспортна комисия, което се налага поради факта, че засяга две области – Софийска и област София.

OTK 11

Г-н Николай Николов поздрави експертите от община Костинброд за добре свършената работа и сподели, че със съдействието на екипа на Областната администрация те са изминали дълъг път, в който са спазили всички изисквания, направили са необходимите съгласувания и са подготвили отлична транспортна схема, която би трябвало да бъде приета без проблем на предстоящото заседание на Републиканската транспортна комисия.