Завърши санирането по НПЕЕМЖС на блокове 205 и 210 в кв. „Север“ на Правец

PRAV 4Поредни два блока в град Правец бяха санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС). Това са блокове с номера 205 и 210 в кв. „Север“ в града.

На официална церемония днес Заместник областният управител г-н Николай Николов и кметът на община Правец г-н Румен Гунински подписаха Констативен акт №15 за установяване годността за приемане на строеж, с което бе поставен завършека на строителните работи по санирането на сградите.

 

 

Приветствайки присъстващите в заседателната зала на община Правец, г-н Гунински изказа задоволството си от добрия финален резултат, до който е довела съвместната работа на Общинската и Областната администрации, на проектантите, изпълнителите, строителния надзор и не на последно място разбирането, проявено от страна на собствениците на апартаменти в блоковете. Кметът изрази готовността на екипа на общината да продължава активната работа по НПЕЕМЖС, за да може възможно повече жилищни блокове в общината да повишат енергийната си ефективност, да подобрят външния вид на фасадите, с което да се промени и облика на кварталите в Правец.

 PRAV 8

Поздравления за добре свършената работа от името на Областния управител г-жа Росица Иванова отправи и нейният заместник – г-н Николай Николов.

PRAV 7

Последва полагане на подписи под документа, след което присъстващите посетиха блокове 205 и 210, където официалните лица поздравиха собствениците на жилища за новата придобивка.

PRAV 3Със санирането на тези многофамилни сгради в кв. „Север“ вече се обособи и изцяло обновена част, включваща трите завършени по НПЕЕМЖС блокове и пространството между тях, което общината облагороди със собствени средства, като изгради алеи, обнови детските съоръжения, постави пейки и беседки, което превърна зоната в малък парк за живущите в квартала.