Зимна обстановка на територията на Софийска област на 30.11.2016 г.

Нормална остава зимната обстановка на територията на Софийска област след падналия първи за сезона обилен сняг.

По данни на Областно пътно управление-София настилките на пътищата от републиканската мрежа, минаващи през територията на Софийска област, са мокри, на места заледени и заскрежени. Всички пътища се обработват своевременно. Настилките по Автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“ са мокри и обработени.

Временна организация на движението има въведена при тунелите „Ечемишка“ и „Витиня“ – поради продължаващи ремонтни дейности. Затворен е проходът „Етрополе-Златица“. На места са въведени обходни маршрути за тежкотоварни автомобили с максимално допустима маса над 10 тона, както и с ремаркета и полуремаркета.

От 27.06.2016 г. във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни дейности на пътен тунел „ Витиня“, дясна тунелна тръба е въведена ВОБД в участъка от км 29+860 до км 35+850, като става пълно отбиване на движението от дясната тунелна тръба,/посока Варна/ и се пренасочва двупосочно в лявата тунелна тръба. Обособява се една лента за движение в посока София и една лента за движение в посока Варна.

Забранява се движението за тежкотоварните МПС с технически допустима максимална маса над 10 тона по АМ „Хемус” в двупосочния участък по направление Варна – София и отбиването им по обходен маршрут по път I-1.

До 31.03.2017 г. се обособява „джоб” при км. 35+460 ляво платно на АМ „Хемус”, при обходен маршрут по път I-1 за тежкотоварните МПС с технически допустима максимална маса над 10 тона. „Джобът” ще служи за стоянка на патрулен автомобил на КАТ и ще контролира засиления график в посока София, само за неделните дни за времето от 12:00 часа до 20:00 часа.

От „Водоснабдяване и канализация” ЕООД-София съобщават, че няма проблеми по отношение на водоснабдяването на територията, обслужвана от дружеството, и работата при зимни условия протича нормално.

Към 8.00 часа на днешния ден не са констатирани проблеми с електропреносната мрежа в региона. Всички съоръжения на МЕР София област към този момент работят нормално.