Приключи санирането по НПЕЕМЖС и на втория блок в община Златица

NPZL 3Заместник областният управител на Софийска област и кметът на община Златица подписаха Констативен акт за установяване годността за приемане на строеж. С това документално бяха финализирани строителните работи по втория, изцяло саниран по НПЕЕМЖС блок в Златица. Той се намира в кв. 68, на ул. „Хаджи Димитър“ №5 – бл. 13, вх. А, Б и В.

В заседателната зала на Общинска администрация-Златица Заместник областният управител г-н Николай Николов и експертите от Областната администрация бяха приветствани от кмета инж. Магдалена Иванова и екипът на общината, работещ по НПЕЕМЖС.

 

В словото си инж. Иванова за пореден път благодари за ползотворната съвместна работа между двете администрации. По думите й тя дава добри резултати, което проличава от факта, че в Златица беше първият за Софийска област жилищен блок, завършен по Националната програма, а днес – с официалното приключване на строителните работи и по втората многофамилна сграда, за пореден път ще бъде доказано и високото качество на работата на изпълнителите.

NPZL 1

Споделяйки мнението на инж. Иванова, г-н Николай Николов поздрави присъстващите от името на Областния управител и пожела и занапред да работят със същите темпове и качество, за да могат повече жители на града да се възползват от Националната програма за саниране.

Кметът и Заместник областният управител положиха подписите си под Констативния акт за установяване годността на строежа и честитиха придобивката на присъстващите в залата представители на сдружението на собствениците, на фирмите проектант, изпълнител и строителен надзор на обекта.

NPZL 2

Официалните лица и експертите посетиха на място блок 13, където за пореден път се увериха, че освен ползите, които ще донесе на собствениците на апартаменти, санирането допринася и за цялостната промяна на облика и облагородяване на района, в който се намира всяка обновена многофамилна жилищна сграда.