Приключи цялостното саниране по НПЕЕМЖС на два блока в Етрополе и Горна Малина

NPEEM 11Областният управител на Софийска област и ръководствата на общините Етрополе и Горна Малина подписаха Констативни актове за установяване годността за приемане на строеж. С това документално бяха финализирани строителните работи по първите за двете общини, изцяло саниран по НПЕЕМЖС блокове.

Най-напред г-жа Росица Иванова и екипът експерти от Областната администрация посетиха община Етрополе, където бяха посрещнати от заместник-кмета г-н Стефан Борисов и екипа на общината. В заседателната зала на местната администрация двамата положиха подписите си под документите и поздравиха екипите си за добрата координация и съвместна работа, която води до успешното управление и реализиране на НПЕЕМЖС.

Официалните лица посетиха блок №16, 17 и 18 в кв. 178 в града и се увериха на място как е преобразена многофамилната сграда. Областният управител и заместник-кметът получиха обратна връзка от собствениците на апартаменти в блока, които изказаха своята признателност за това, че благодарение на НПЕЕМЖС вече живеят в най-хубавия блок в квартала, а по техните думи ефектите от санирането вече се усещат.

NPEEM 22На свой ред г-жа Росица Иванова и г-н Стефан Борисов, в чийто ресор като заместник-кмет попада работата по Националната програма, увериха, че ще продължат да работят активно, за да може повече блокове от община Етрополе, а и в цялата Софийска област, да бъдат санирани.

NPEEM 33

Втората церемония по подписването на Констативен акт за установяване годността за приемане на строеж се състоя в община Горна Малина, където първият саниран блок също е готов.

NPEEM 44

Областният управител и екипа й бяха посрещнати от кмета инж. Ангел Жиланов, който ги приветства и изказа задоволството си от съвместната работа на двете администрации. Инж. Жиланов сподели, че все по-голяма част от жителите на община Горна Малина имат намерение да кандидатстват по НПЕЕМЖС, особено, след като са видели завършения блок 5 в ж.к. „Юг“. Той допълни, че програмата до голяма степен допринася за реализирането на екологичните политики на община Горна Малина.

NPEEM 55

Г-жа Росица Иванова на свой ред честити новата придобивка и припомни, че санирането на многофамилни сгради ще е 100% финансирано от държавата и през 2017 година, и пожела в общината да бъдат преобразени колкото се може повече блокове.

Последва официалното подписване на документите и посещение на блок 5 в ж.к. „Юг“.

NPEEM 77

Областния управител поздрави и изпълнителите за бързата и качествена работа и им благодари, че са допринесли за това санирането да се превърне в коледния подарък от държавата за живущите в сградата, с което да направи празниците им по-приятни и уютни. Собствениците на апартаменти от своя страна поднесоха благодарности на Областния управител и кмета на Горна Малина и изказаха задоволството си от свършената работа, която, по тяхно мнение, ще подобри значително средата и условията им на живот.