Приключи санирането по НПЕЕМЖС на първите два блока в град Своге

NPE SV 2Заместник областният управител на Софийска област г-н Николай Николов и Заместник-кметът на община Своге инж. Валентин Михайлов подписаха Констативни актове за установяване годността за приемане на строеж за два блока, санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС). С това бе поставен официалния край на строително монтажните работи по блок с номера 3, 4 и 5 в кв. „Дренов“ и блок с номера 12, 13 и 14 в кв. 61.

Подписването на документа се състоя в Общинска администрация-Своге, където присъстваха още, представители на фирмите проектант и изпълнител, на строителния надзор, както и на Сдруженията на собствениците, които също положиха подписи под документите. Всички те бяха приветствани от инж. Михайлов, който изказа благодарностите си към екипа на Областната администрация за съдействието, добрата комуникация и кратките срокове, в които се придвижват нужните документи, както и към изпълнителите на обекта за бързата и качествена работа. Заместник-кметът подчерта също, че интересът към Националната програма за саниране в община Своге нараства с всеки изминал ден.

NPE SV 1

На свой ред Заместник областният управител също поздрави присъстващите и пожела работата по НПЕЕМЖС да бъде успешна и през следващата година, за да придобият повече жилищни блокове в Своге приветлив външен вид и да подобрят нивото си на енергийна ефективност.

NPE SV 3

След като положиха подписите си под Констативните актове, официалните лица и експертните екипи посетиха на място блоковете, където бяха посрещнати от живущите в тях, които им благодариха и споделиха, че вече усещат положителните ефекти от санирането на сградите.