Започва санирането по НПЕЕМЖС на блок 402 в правешкия ж.к. „Север“

Областният управител на Софийска област г-н Илиан Тодоров и кметът на община Правец г-н Румен Гунински подписаха Протокол образец №2, с който се откриват строителните дейности по санирането на блок 402 в ж.к. „Север“ в града.

В заседателната зала на Община Правец присъстваха още служители на Областна администрация, представители на сдружението на собствениците в блока, както и на фирмите изпълнител, проектант и строителен надзор.

Това е поредният блок в Правец, който ще бъде обновен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС). Сградата е 4-етажна и в нея живеят 36 домакинства.

NPEE Pravets

В приветствието си към присъстващите г-н Гунински изрази задоволството си, че общината и хората в Правец продължават да работят заедно, за да облагородяват жилищните пространства в града. Той за пореден път изтъкна ползите, които ще усетят живущите в блока, по отношение на енергоспестяване и разходи за електроенергия, особено по време на предстоящата зима. Кметът подчерта, че общинската администрация държи изключително много на високото качество на строителните дейности и изисква от изпълнителите документи за всички материали, вложени в санирането на блоковете.

На свой ред Областният управител поздрави Община Правец за активната работа по НПЕЕМЖС и пожела успех на строителите. Живущите в блока г-н Тодоров призова към търпение като изтъкна своята увереност, че то ще им се отплати многократно след приключване на санирането.

Очаква се блок 402 да бъде завършен през месец октомври.