Десетки деца от три общини се потопиха в света на пътните знаци по време на постановка-подарък

Десетки деца от три общини на Софийска област зарадва детската театрална постановка „В света на знаците“ на театралната формация „Малчуганче“. Спектакълът гостува безплатно в Долна баня, Ихтиман и Челопеч като подарък от Областната комисия по безопасност на движението и Българска браншова асоциация „Пътна Безопасност”, която осигури финансирането.
Целта на инициативата бе по интерактивен и достъпен начин да се повиши информираността на подрастващите за рисковете на пътя и как да се предпазят от инциденти.

„В страната на знаците“ е постановка, предназначена за деца в предучилищна възраст и деца от I до IV клас. Действието се развива в страна, където пътните знаци са живи и зрителят може да чуе и види какво си мислят и говорят те. Чрез песни, танци и игри, представлението показва на малките зрители колко са важни пътните знаци и какво се случва, когато не се спазват.

Освен да се забавляват, научавайки полезни неща, децата от трите общини имаха възможност и да демонстрират познанията си за правилата на движение по пътищата.

Представленията бяха уважени от Заместник областният управител и председател на Областната комисия по безопасност на движението г-н Николай Николов, г-н Николай Иванов – председател на УС на Българска браншова асоциация „Пътна Безопасност”, г-н Владимир Спиров – старши експерт в отдел РРУТ на Областната администрация, кметове и представители на общинските администрации на Долна баня, Челопеч и Ихтиман.

Театралният спектакъл “В света на знаците“ е по „Приказка за знаците“ на Филип Василски. В ролите: Вера Среброва, Рени Зарева и Валентин Балабанов. Музика: Калина Христова.