Представители на японското посолство впечатлени от Софийска област

Представителите на японското посолство в България Сусуму Уеда – заместник- ръководител на мисията и Мисаки Нишимура – културно аташе бяха на среща в Софийска област във връзка с предстоящото посещение на областния управител Илиан Тодоров на остров Хокайдо за установяване на взаимоизгодно сътрудничество и контакти между Софийска област и префектура Хокайдо.

По време на срещата с представителите на японското посолство беше направена презентация на Областта и възможностите за сътрудничество в областта на икономиката, туризма, културата, социалните дейности.

Гостите останаха впечатлени от контактите, които Софийска област е създала с области в редица страни и икономическите условия, които създава Областта за развитие на български и големи чуждестранни предприятия.

Бяха изтъкнати и приликите между остров Хокайдо и Софийска област в сферата на туризма, селското стопанство и екологията, които бяха окачествени като добри предпоставки за бъдещото сътрудничество.

Специално внимание от японска страна беше обърнато на събора „Копривщица пее“, който се провежда под егидата на областния управител и на възможностите за сътрудничество в областта на етнокултурните отношения.

Представителите на японското посолство изразиха своето задоволство от срещата и интересните факти, които научиха за Софийска област.

Предстои среща на областния управител Илиан Тодоров с посланика на Япония н.пр. Масато Ватанабе по повод установяване на двустранните отношения между префектура Хокайдо и Софийска област.