Областният управител Илиан Тодоров подкрепи благотворителна кампанията за събиране на средства за изографисване на православен храм

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров подкрепи кампанията и присъства на благотворителния концерт в спортната зала на  община Горна Малина за събиране на средства за изографисването на храма „Успение Богородично“.

Тодоров получи много благодарности за включването си в инициативата.

Храмът е ремонтиран преди време с евросредства, но те се оказали недостатъчни да покрият всички дейности по обновяването, затова с помощта на всички, ремонтът е завършен. Средствата, които са сега са необходими за изографисването на храма са над 200 000 лв.

Игуменът на храма протойерей Серафим заяви, че предците са завещали не просто една сграда, а божий дом, посветен на Света Богородица. Той призова всички да се обединят и да направят едно голямо дело – да се съберат необходимите средства, за да се изпише храмът по църковната традиция.

„При всичките стремления и живот на човека има нещо, което е изключително важно. Това е, че ние сме сътворени за вечен живот. И Бог, който ни сътвори, не просто ни сътвори, но и днес отново ни дава сила и  благодат, за да преминаваме добре живота си и да бъдем наследници в неговото царство“, заяви протойерей Серафим.

Включването на областния управител на Софийска област в благотворителната кампания е поредната му инициатива, свързана с възстановяването на православните храмове,  манастири и духовни средища в Софийска област.