Областният управител Илиан Тодоров и Явор Нотев ще посетят Ленинградска област

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров и заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев заминават на посещение в Ленинградска област с цел сключване на споразумение  между Софийска област и Ленинградска област.

Тодоров и Александър Дрозденко – губернатор на Ленинградска област ще обсъдят възможностите за засилване и насърчаване на контактите между двата региона. Основен акцент в споразумението е поставен върху създаването на международна младежка организация „Децата – приятелство без граници“. Чрез инициативата ученици отличници в областта на технологиите, физиката и математиката от Ленинградска област ще гостуват на отличниците от Софийска област, за да обменят знания и умения.

Специално място в документа е отделено на насърчаването на религиозно-поклонническия туризъм, за да може руски туристи, почиващи у нас да посетят църквите и манастирите в Софийска област.

На руските туристи също така ще бъде предложено съчетанието на СПА и зимен туризъм, както и възможностите на ловния и голф туризъм в областта.

Споразумението за сътрудничество включва и насърчаване на културно-историческия обмен.