Областният управител Илиан Тодоров: Ленинградска област поиска информация и обмен на добри антикорупционни практики от Софийска област, които да приложат

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров и заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев се срещнаха с губернатора на Ленинградска област Александър Дрозденко. Тодоров и Нотев бяха на посещение в областта по покана на Дрозденко.

По време на срещата бяха обсъдени конкретни действия във връзка със споразумението за сътрудничество между Софийска област и Ленинградска област.

На специална среща заместник-губернаторът на Ленинградска област Андрей Минин поиска от Тодоров информация и обмен на добри практики в областта на антикорупционните действия в Софийска област, които да бъдат приложени в Ленинградска област.

Посещението на Тодоров е първото от 11 години насам, когато за последно е имало среща между областен управител на Софийска област и губернатор на Ленинградска област.

Тодоров и Нотев присъстваха на официалните чествания по случай 91 години от създаването на Ленинградска област.

Областният управител на Софийска област подари на губернатора на Ленинградска област Дрозденко ръчно изработена от деца от областта, сувенирна чиния с образи на български царе и го покани да посети Софийска област.

Дрозденко прие поканата с радост и заяви, че ще посети областта.