Областният управител Илиан Тодоров подписа Меморандум за сътрудничество с китайската провинция Хубей

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров и Сюминг Ма – заместник-председател на Комитета на Китайската народна политическа консултативна конференция на провинция   Хубей подписаха Меморандум за сътрудничество. На церемонията по подписването присъства  Явор Нотев заместник-председател на 44-то Народно събрание.

Софийска област и провинция Хубей ще си сътрудничат в областта на икономиката, образованието, науката, културата, спорта, туризма.

Сюминг Ма заяви сериозен инвестиционен интерес в областта на селското стопанство, инфраструктурата, в частност китайски инвестиции във високоскоростни влакове и летища. Заявен беше и интерес към откриването на директна самолетна линия между София и провинция Хубей.

От своя страна Тодоров заяви, че като областен управител ще съдейства в рамките на своите пълномощия, за да се осъществят заявените намерения.

Водени бяха и разговори за обмен на студенти между висши училища в Хубей и Софийска област.

Г-н Ма покани областния управител да посети провинция Хубей, а от своя страна Тодоров покани деца от китайската провинция да посетят вилата на областната управа в курорта „Боровец“.

Тодоров връчи на Сюминг Ма плакет на Софийска област, и получи като подарък сувенир, представящ красивата природа на провинция Хубей.