Областният управител Илиан Тодоров награди победителите в конкурса „Мисия Будител“

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров награди учениците от училищата в Софийска област участници в конкурса за есе и рисунка „Мисия Будител“. Конкурсът беше организиран от областната администрация на Софийска област по случай Деня на народните будители – 1 ноември между училищата от областта.

Връчени бяха награди в три категории – за рисунка между учениците от 1-4 клас и за есе между учениците от 5-7 клас и 8-11 клас. Отличени с грамота и плакет като най-достойно представили се в конкурса за рисунка са СУ „Христо Ясенов“ – гр. Етрополе и в конкурса за есе – ПГ „Велизар Пеев“ – гр. Своге.

В конкурса участие взеха и ученици от българските училища в гр. Димитровград – Република Сърбия – ОУ „Христо Ботев и гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“.

„Вие сте едни уникални деца. Вие сте бъдещето на страната. Един ден ще разчитаме на вас, за да живеем по-добре““, обърна се към учениците Тодоров.

„Учителите са нашите будители“, заяви още той, връчвайки наградите на най-добре представилите се училища.

Наградените получиха грамота на областния управител, книги от български класически автори, а малките художници, комплекти за рисуване, осигурени от художника Румен Атанасов.