Областният управител Илиан Тодоров дари лакомства на сираците от приюта в Нови Хан

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров дари на дома за сираци “Св. Николай” в с. Нови хан лакомства. Лакомствата са осигурени от Лена Гайдарска – президент на Международното висше бизнес училище в гр. Ботевград, което е единственото висше училище в областта, по линия на международното  партньорството на ВУЗ-а с други университети.

Областна управа на Софийска област и МВБУ имат много добро сътрудничество в контекста на побратимяването на областта с региони от други страни. Начало на сътрудничеството беше поставено с Университета Хубей, провинция Хубей, Китай.

 На събитието присъстваха заместник-областните управители Николай Борисов и Николай Николов и израелският бизнесмен Менаше Раджив.

Отец Иван разказа историята на приюта. В момента него има 50 човека. Областният управител и гостите посетиха и храма „Св. Троица“ в двора на приюта.

“Смятам, че правиш нещо уникално и се надявам много хора да тръгнат по твоите стъпки”, заяви Тодоров, а 70- годишният отец Иван си пожела Господ да му даде още години, за да помага на сираците.