Областният управител Илиан Тодоров се срещна с Ванг Джунгхия – заместник-генерален директор на департамента по образование на провинция Дзянси

Областният управител на Софийскя област Илиан Тодоров се срещна с Ванг Джунгхия –заместник-генерален директор на Департамента по образование на провинция Дзянси и представители на Департамента. Обсъдени бяха както възможности за сътрудничество между университети и училища в Софийска област и провинция Дзянси, така и обмен на студенти, ученици, учители. Акцент беше поставен върху обмяната на опит, добри практики и образователни семинари. На срещата присъстваха и Лиу Мухия –вицепрезидент на Дзянси университет по селско стопанство, Шендонг –вицепрезидент на Университета по финанси и икономика, Чен Ханвин – вицепрезидент на Източно китайския университет по технологии, Тенг – член на съвета на университета Нанчанг, Ли Джехия – заместник-директор на Департамента по международно сътрудничество и обмен на провинция Дзянси, Вин Жонглин – заместник-директор на международния обмен от Университета Нанчанг, Ла Сайжу – заместник-директор на международното сътрудничество и обмен на Университет Дзянси по икономика и финанси, Лиу Йеминг -заместник-директор на Департамента по международно сътрудничество на Източно китайския университет по технологии. Източно китайския университет вече има обмен с университети във Франция, Англия, Испания, Япония.
По време на срещата, от китайска страна бяха направени презентации на университетите, като беше заявен сериозен интерес за сключване на споразумения за сътрудничество с учебни заведения в Софийска област.
От своя страна Тодоров представи възможностите за сътрудничество между Софийска област и провинция Дзянси в образованието и заяви, че ще положи всички усилия за успешното развитие на това сътрудничество.