Областният управител Илиан Тодоров с покана за среща на високо равнище за регионите в ЕС с участието на Антонио Гутереш и Жан-Клод Юнкер

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров е поканен да участва в (RE)NEW Europe – Осма среща на високо равнище на градовете и регионите в ЕС на 14-15 март в Букурещ. Поканата е от името на Европейския комитет на регионите и Асамблеята на местните и регионални политици на изборна длъжност от ЕС.

Форумът ще обедини над 500 представители на местни и регионални власти от целия ЕС. На него ще бъдат обсъдени предложенията на градовете и регионите за бъдещето на ЕС.

Високият форум ще бъде открит с речи на Антонио Гутереш – генерален секретар на ООН и Жан-Клод Юнкер – председател на Европейската комисия. Участие ще вземат и Корина Крецу – еврокомисар по регионалната политика и Франс Тимерман – заместник-председател на ЕК.

Участниците в Осмата среща на високо равнище в Букурещ ще приемат съвместна декларация, която ще бъде изпратена до членовете на Европейския съвет, който ще заседава в Сибиу на 9 май 2019 г.