Областният управител Илиан Тодоров е патрон на Първа Национална Асамблея „Земята на децата“

Областна администрация на Софийска област, сдружение „Дива Земя“  и Национална спортна академия събират на 1 юни талантливи деца от всички области в България в инициативата Национална Асамблея „Земята на децата“. Инициатор на събитието е сдружение „Дива Земя“, провежда се под патронажа на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров, а НСА е партньор. Децата ще вземат участие във всички спортни активности, щафетни игри, художествен пленер. Мероприятието ще има конкурсен характер. В художествената част ще бъдат застъпени теми като: „Пленерен пейзаж“, „Натюрморт – Рецептите на баба“, както и свободно избираема тема.

Национална асамблея „Децата на Земята“ се организира за първи път и няма аналог. Тя обединява децата от цяла България, които ще бъдат поощрени да се занимават с изкуство и да покажат възможностите пред по-широка публика. Творбите на децата ще бъдат изложени в експозиция след приключване на пленера и чрез тях ще бъде рекламирана инициативата.

Националната Асамблея „Земята на децата“ е продължение на съвместното сътрудничество между сдружение „Дива Земя“ и областна администрация на Софийска област, скрепено със споразумение за сътрудничество.