Делегация от провинция Джянси идва в Софийска област в резултат на успешното посещение на областният управител Илиан Тодоров

Бизнес делегация от китайската провинция Джянси ще посети Софийска област в резултат на успешното посещение на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров от АТАКА в провинцията миналата година. Делегацията се води от г-жа У Джунциун-вицегубернатор на Народното правителство на провинция Джянси и включва г-жа Джао Хуей –генерален директор на службата по външни работи на правителството на Джянси, г-жа Лиу Куилан – генерален директор на департамента по търговия на провинцията, г-жа Хуан Сяожун- заместник-генерален директор на департамента по култура и туризъм. В делегацията са включени и 11 висши мениджъри на водещи бизнес компании -Jiangxi Copper Group Co., Ltd., CJIC Water-Power Engineering Branch Company, Jiangxi Huangshanghuang Group Co., Ltd., Jiangxi Silk Road Investment Co., Ltd, Jiangxi Silk Road Investment Co., Ltd, RianteaRiantea Co., Ltd, както и вицепрезидента на Университета на Дзянси за финанси и икономика и председателят на „Дзянси Фънлин Професионален колеж за външна икономика и търговия“.

Китайската  делегация ще се срещне с министрите на икономиката Емил Караниколов, на туризма Николина Ангелкова, на регионалното развитие Петя Аврамова. Представителите на Джянси ще проведат срещи и със заместник-председателя на Народното събрание Явор Нотев.

 Организирана е и среща със заместник-министъра на земеделието Атанас Добрев, на която ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество в областта на земеделието, като част от него 10 държавни експерти от Министерството на земеделието и храните ще посетят десет дневен семинар безплатно, като финансирането ще бъде изцяло от Китайската народна република.

По време на посещението на делегацията са организирани срещи с висши училища в областта с цел обмен на студенти между Софийска област и провинция Джянси.

Срещи ще се състоят и с кметове на общини от Софийска област.