Заместник-председателят на НС Явор Нотев се срещна с делегация от провинция Джянси

Делегация на Народното правителство на китайската провинция Джянси, водена от вицегубернатора г-жа У Джунциун-вицегубернатор се срещна със заместник-председателя на Народното събрание Явор Нотев. Представителите на Народното правителство на Джянси са гости на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров и са на посещение в областта.

По време на срещата Нотев подчерта важността на българо-китайските отношения и изрази увереност, че партньорските взаимоотношения в търговията ще се разширят, за да се преодолее отрицателният ни търговски баланс с Китай.

От своя страна вицегубернатор У Джунциун презентира област Джянси и заяви интерес в областта на обработката на мед, балнеолечението, строежът на пътища, туризъм, информационни технологии. Тя акцентира и върху образованието, като подчерта, че е важно да има обмен на студенти и ученици  между образователните институции на Джянси и Софийска област. Вицегубернаторът изрично подчерта, че посещението на делегацията в Софийска област е в резултата на ползотворното посещение на областният управител Илиан Тодоров.

У Джунциун покани Явор Нотев и Илиан Тодоров да посетят голямото изложение за търговия и инвестиции в гр. Нанчанг, провинция Джянси, което ще се проведе месец май 2019 г.