Областният управител Илиан Тодоров се срещна с посланика на Армения Н.Пр. Армен Саргсян

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров проведе опознавателна среща с посланика на Република Армения Негово Превъзходителство Армен Саргсян.

В началото на срещата двамата разговаряха за традиционно добрите отношения между България и Армения, както и за възможностите за сътрудничество между Софийска област и регион от Армения. В подкрепа, Тодоров припомни, че партия АТАКА, чийто представител е, дълги години в лицето на нейния лидер Волен Сидеров, се е борила за признаване на арменския геноцид и многократно е внасяла в Народното събрание проекторешения за признаването му.

Областният управител беше категоричен, че благодарение на АТАКА  през 2015 г. Народното събрание гласува решение, с което се признава арменския геноцид в Османската империя.

Областният управител подчерта, че Софийска област е най-голямата в България и предлага много възможности за добро сътрудничество в областта на икономиката, инвестициите, туризма, културата. От своя страна Н.Пр. Армен Саргсян заяви, че един от основните приоритети в дейността му като посланик е развитие и разширяване на взаимоотношенията между двете страни. основен акцент в разговора беше поставен върху туризма, като Тодоров изтъкна предимствата на Софийска област, както в областта на зимния и СПА туризма, така и в ловния туризъм.

Посланик Саргсян беше категоричен, че вижда възможности за сътрудничество и в областта на образованието и културата, а от своя страна Тодоров го покани на събитие от културния календар на Софийска област.