Областният управител Илиан Тодоров първи се срещна с новоназначения посланик на Китай Н.Пр. Дун Сяодзюн

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров е първият политик, с когото се срещна новоназначеният посланик на Китайската народна република Н.Пр. Дун Сяодзюн.  По време на срещата двамата отбелязаха ползотворното сътрудничество между Софийска област и китайските провинции Джянси и Хубей. Тодоров и Н.Пр. Дун Сяодзюн бяха категорични, че успешното сътрудничество трябва да се разширява.

Областният управител благодари на посланика за съдействието при сключване на споразумението с провинция Джянси, по силата на което пет ученици от Софийска област ще учат в китайски университети. Тодоров акцентира и върху това, че в общините Сливница и Челопеч вече се изучава китайски език и има огромен интерес към запознаване с китайската култура.

Н.Пр. Дун Сяодзюн пожела задълбочаване на сътрудничеството в сферата на висшето образованието.

Тодоров покани китайския посланик да бъде гост на тържественото отбелязване в Копривщица на 143- та годишнина от избухването на Априлското въстание. От своя страна посланик  Дун Сяодзюн му отправи покана да присъства на събитието по повод встъпването му в длъжност.