Китайският посланик заведе служителите на посолството в Копривщица

Служителите на посолството на Китайската народна република, начело с Н.Пр. Дун Сяодзюн са на посещение в гр. Копривщица, където бяха посрещнати от кмета на града Генчо Герданов.  Визитата идва в отговор, както на интензивните контакти и задълбочаване на сътрудничеството между Софийска област и провинциите Джянси и Хубей, така и на приятелските взаимоотношения на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров и новоназначения китайски посланик Н.Пр. Дун Сяодзюн. Целта на посещението е служителите на китайското посолство да се запознаят със забележителностите и историята на гр. Копривщица и тя да се превърне в предпочитана дестинация за китайските туристи.

Припомняме, че по покана на Тодоров, посланик Дун Сяодзюн присъства на тържественото отбелязване на 143-тата годишнина от Априлското въстание. Копривщица бе първият град, който той посети, след назначаването му за посланик на КНР.

Ползотворните и приятелски отношения между Илиан Тодоров и Н.Пр. Дун Сяодзюн са пример за успешно сътрудничество в областта на образованието и културата и една добра основа за увеличаване на притока на китайски туристи в гр. Копривщица.