Областният управител Илиан Тодоров с предложение за сътрудничество между Софийска област и регион Рабат, Кралство Мароко

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров получи официално писмо от Абдесамат Секал – президент на регион Рабат, Кралство Мароко, с което се заявява интерес за сключване на споразумение за сътрудничество със Софийска област. В писмото Абдесамат Секал подчертава, че между двете области има много общи неща – и регион Рабат и Софийска област заемат особено място в световното историческо наследство и култура. И двата региона имат потенциал в икономическото си развитие.

Интересът към Софийска област е в резултат на проведената среща и добрите взаимоотношения между областния управител Илиан Тодоров и посланика на Кралство Мароко Н.Пр. Закия Ел Мидауи. По време на тяхната среща в началото на годината, те разговаряха за потенциалните възможности за сътрудничество в областта на икономиката, туризма, културата, спорта между Софийска област и регион в Кралство Мароко.