Областният управител Илиан Тодоров изпрати делегация от Софийска област на посещение в провинция Джянси

Десетчленна делегация с представители от Софийска област и от Министерство на земеделието и храните участва в церемонията по откриване на земеделски семинар в гр. Нанчанг, провинция Джянси. На церемонията присъстваха г-жа Ву – вицегубернатор на провинция Джянси, заместник кмета на гр. Нанчанг. Делегацията е изпратена от областния управител на Софийска област Илиан Тодоров  и е във връзка с подписаното споразумение между земеделското министерство и провинция Джянси в областта на земеделието, и споразумението за сътрудничество между Софийска област и провинция Джянси.

Делегацията проведе среща с Правителството на Джянси, представлявано от г-жа Ву. На срещата присъстваха заместник-генералния секретар на правителството на Джянси г-н Ли Сяои, главният директор на службата за международни връзки, вицепрезидентът на Академията за селскостопански науки в Джянси, вицепрезидентът на университета по селскостопански науки г-н Ли. Срещите продължиха в Министерството на международните отношения с цел обмяна на опит в областта на селското стопанство. Разгледан бе ЕКСПО центъра по селско стопанство на Нанчанг.

Делегацията от Софийска област се срещна  с партийния секретар по селско стопанство в Нанчанг. На срещата беше представена кратка информация за Софийска област, като от китайска страна беше проявено желание за побратимяване с общини от Софийска област.