Антикорупционната комисия на Хонг Конг: Запознати сме с антикорупционната политика на областния управител Илиан Тодоров

Представителите на Независимата комисия срещу корупцията на Хонг Конг –(ICAC) Сали Куан – секретар и Лоурънс Чънг – главен международен обучаващ служител посетиха областна администрация на Софийска област по покана на областния управител Илиан Тодоров.  Независимата комисия срещу корупцията на Хонг Конг е една от водещите комисии в световен мащаб в борбата с корупцията.

От антикорупционната комисия на Хонг Конг представиха пред служителите на областна администрация на Софийска област структурата и дейността на комисията, а от своя страна от областна администрация подробно ги запознаха с ISO 37001:2016 – „Системи за борба с подкупването“ и нивото на превенцията и противодействие на корупционните практики в администрацията на областта. По време на срещата г-жа Куанг изрично отбеляза, че е запозната с антикорупционната политика, която се води  от областния управител Илиан Тодоров.

Антикорупционната комисия на Хонг Конг и администрацията на Софийска област си размениха възпоменателни плакети.

Тодоров получи покана от г-жа Куан да посети Хонг Конг, за да обменят опит и добри практики в борбата с корупцията с Независимата комисия срещу корупцията.