Областният управител Илиан Тодоров с предложение към губернатора на Кентъки за сключване на споразумение за сътрудничество

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров изпрати писмо до губернатора на Кентъки – републиканецът Мат Бевин с предложение за сключване на споразумение за сътрудничество между Софийска област и щата Кентъки. В него Тодоров пише, че международната дейност като областен управител е приоритетна за него, с оглед на това, че тя спомага за развитието и затвърждаване на отношенията между отделните страни и региони в областта на икономиката, културата, туризма, спорта.  Тодоров подчертава, че Софийска област има сключени споразумения с редица региони в страни, както на Европейския, така и на Азиатския континент.

В тази връзка Тодоров предлага на губернатор Мат Бевин да бъде сключено споразумение за сътрудничество между Софийска област и щата Кентъки в областта на икономиката, културата, туризма, спорта и би разширило и затвърдило приятелските и партньорски отношения между двата народа.