Илиан Тодоров: Реализирахме успешно първия българо-индийски обмен в образованието в Софийска област

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров беше гост на учениците от ППМГ “Проф.д-р Асен Златаров” – Ботевград и учениците и преподавателите от държавното училище Ashok memorial public school – гр. Фаридабад, Индия. Индийските ученици и преподаватели са на обмяна на опит по силата на споразумение между ППМГ “Проф.д-р Асен Златаров” и държавното училище Ashok memorial public school – гр. Фаридабад, Индия. До споразумението се стигна след среща на Тодоров с посланика на Индия Н.Пр. Пуджа Капур и договореност за съвместни проекти в образованието между Софийска област и Индия.
Тодоров беше посрещнат топло от индийските ученици и преподаватели и получи подаръци, изработени от учениците от Феридабад. Срещата продължи с представяне пред гостите от Индия на училище „Проф. д-р. Асен Златаров“ и проектите, по които работи, както и мултимедийно представяне на България и нейната природа, култура, трядиции, обичаи и бележити съвременни и исторически личности. Индийските гости представиха културата и бележитите личности на страната си.
В рамките на гостуването си индийските ученици и преподаватели посетиха гр. София и гр.Велико Търново, ще почиват и във вилата на областната управа в курорта „Боровец“.
Декември месец предстои посещение на учениците от Ботевград в гр. Феридабад, Индия.