Антикорупционната комисия на Хонг Конг до Илиан Тодоров: Оставаме с готовност за сътрудничество и обмяна на опит

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров получи благодарствено писмо от Независимата комисия срещу корупцията на Хонг Конг –(ICAC). С него те благодарят на Тодоров и заместник-областния управител Николай Борисов за посрещането и ползотворната среща с делегацията от Антикорупционната комисия, водена от  секретаря Сали Куан, проведена през месец юли 2019 г. в областната администрация.

„Срещата беше много конструктивна и даде възможност да научим за последните антикорупционни инициативи на вашата администрация, включващи сертифицирането по ISO 37001:2016 – „Системи за борба с подкупването“ и нивото на превенцията и противодействие на корупционните практики в администрацията на областта“, пишат в писмото от ICAC.

„Успешната борба с корупцията изисква сътрудничество между различните държавни агенции, местни,  регионални и международни сътрудничества. Комисията остава в готовност за сътрудничество с областната администрация на Софийска област за по- нататъшна обмяна на опит.“, завършва благодарственото писмо до областния управител.