Илиан Тодоров: Твърдо поддържам и адмирирам мерките на правителството срещу COVID-19! Преди Борисов, Сульо и Пульо крадяха брутално и хищнически от държавата

Твърдо поддържам и адмирирам мерките на правителството срещу COVID-19! Трябва да има желязна дисциплина и сурови наказания, обаче решението на депутатите за 5 години затвор ми се струва малко пресилено! Преди Борисов, „Сульо и Пульо” крадяха брутално и хищнически от държавата. Тия не „лежаха” дори и ден, а същите разсипаха милиони животи!
Трябват ни драконовски мерки, никой не спори за това. Българското правителство се справя най-добре в цяла Европа – безспорен факт. Не съм съгласен обаче да вкарваме в затвора някой завършен егоцентрик, който под карантина е отишъл в Пирин, и се е похвалил с това, докато нямаме изследвания върху 7 милиона българи, които са потенциални носители на заразата и ходят на работа, до магазина, банката или в болницата, просто защото са кихнали. Владо Каролев, никога не е бил от „моята кръвна група”, диаметрално различни сме. Направил е поредната глупост – да, трябва да спазва правилата! Безкрайно не го харесвам от гледна точка на икономическата му философия, факт безспорен. Това обаче не означава, че трябва да го вкараме в затвора за 5 години, и не само него! Прекалено е! Ако се спуснем по тази наклонена крива, ако сме толкова принципни, то би трябвало да вкараме в затвора половин България, и не само. Според данни на Световната Здравна Организация (СЗО), жертвите от тютюнопушене набровяват 6 милиона души годишно. Докато пушим цигари вредим и на околните, на т.н. „пасивни” пушачи. Вреди се на здравето и живота им. Във връзка с пандемията от COVID-19 и произхождайки от спасяването на човешкото здраве и живот, не трябва ли да вкараме в затвора до 5 години и производителите на цигари, заедно с пушачите, които пълнят дробовете на хората около тях с 50 канцерогенни вещества? А защо държавата печели от акциз, от нещо което убива дори тези, които не пушат – общо 6 милиона годишно? Същото се отнася и за алкохола. Държавата печели от акциз за алкохола, който буквално ликвидира организма и е проводник за социално-икономически бедствия. От една страна държавата позволява да се употребява алкохол, печели от това. От друга страна, когато направиш някоя глупост под въздействието на алкохол, било то катастрофа, убийство, побой или друго, което по някакъв начин отнеме живота или здравето на друг човек, попадаш по ударите на НК. А тези, които произвеждат опиата, тия които ти го продават, тия които печелят от него – те са невинни! СПИН е болест. Колко души в България са вкарани в затвора за 5 години, заради това че са заразили друг човек със СПИН? Заради това, че са го разпространявали? А за Хепатит C ? Колко души лежат 5 години в затвора, заради това че са преносители на Хепатит А и Б, че са заразили и други хора? Според СЗО всяка минута в света умира по 1 човек след прекаран грип! Годишно, грипните епидемии причиняват 5 милиона случаи с тежки усложнения. Колко от заразните лежаха по 5 години в затвора? Примерите могат да бъдат безкрайни, но нека разсъждаме на COVID-19. Колко души в България са потенциалните носители на заразата, без изобщо да подозират? И заразяват, без да знаят, без да искат, без да им мине през ума. Те ще „лежат” ли 5 години в затвора? Трябва да тестваме 7 милиони души ли? И те ли отиват в затвора, които незнайно са заразявали до сега? А ще има ли в бюджета пари за толкова затвори, или ще превърнем цялата държава в един огромен затвор?