Илиан Тодоров: Елементарната математика доказва безспорно, че правителството на Бойко Борисов е най-адекватното и подготвеното в света в борбата срещу COVID-19!

България се справя в борбата с COVID-19 много по-добре от световни хегемони! А когато фактите говорят, и боговете мълчат!
Оказва се, че държавата ни е номер едно в света от гледна точка опазването на живота в борбата срещу коронавируса, в превенцията и опазването на здравето на българските граждани. Френският поет, есеист и литературен критик, един от най-ярките представители на европейския символизъм Пол Валери твърдеше следното: „Не съм специалист по математика, а само неин почитател, нещастник, влюбен в най-красивата от всички науки”. Американския теоритик Доналд Кнут бе казал: „Никой не може да притежава една математическа формула! Математиката принадлежи на Господ”. Имануил Кант ни остави завет, че във всяка наука истината е точно толкова, колкото е в нея математиката. Ломоносов твърди, че: „Математиката би трябвало да се обича поне заради това, че подрежда мислите”. Нека изходим от тезите на тези световни мислители, произхождайки от силата на математиката.
Математичски е напълно безспорно, че най-силната и мощна държава в света, хегемона САЩ, се справя много по-зле в борбата с COVID-19 от Република България, въпреки, че дори не можем да си представим да се измерваме по какъвто и да било критерий със САЩ. Населението на САЩ е около 327 милиона души. Болните от COVID-19 към днешна датa в Щатите наброяват близо 460 000 души, която цифра грубо изчислено представлява около 0,15 процента от населението! Ако приемем за факт, че България е населявана от около 7 милиона души и към днешна дата имаме официално под 700 болни, то нашият процент на заболеваемост е грубо около 0, 01 процента – срещу– 0,15 процента в САЩ! Подобна е ситуацията и спрямо Италия. Около 60 милиона население в Италия, над 143 000 болни от Covid-19, или малко над 0,2 процента болни, срещу – 0,01 в България! Испания – малко над 47 милион души население – над 150 000 хиляди заразени, което в проценти е около 0,1 процент срещу -0,01 процент в България! Няма смисъл да изброявам всички държави по света, ще умрете от скука. Разбира се ще се намерят хора, които ще твърдят, че населението в странта ни не е подложено на масови тестове и цифрите може да са неверни. За справка, тестове няма в цял свят. По същата логика, в САЩ и Европа, болните може да са много повече от официално оповестените. До сега е факт, че се справяме най-добре в цял свят. Доказано е математически! Ако ви се спори, спорете с числата и фактите!