Губернаторът на Хубей благодари на Илиан Тодоров за подкрепата и съпричастността в борбата с коронавируса

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров получи благодарствено писмо от губернатора на китайската провинция Хубей Ванг Саодонг, в което му благодари за изразената съпричастност и подкрепа в борбата със заразата COVID-19.

„От името на хората и правителството на провинция Хубей искам да изкажа моите сърдечни благодарности и уважение към Софийска област и хората в нея, които ни подкрепяха и се тревожеха за нас. Трогнат съм от Вашето писмо, пристигнало в този критичен момент, когато Хубей водеше решителна борба с COVID-19“, пише в писмото.

Губернатор Ванг Саодонг подчертава, че сега, след безжалостното разпространение на епидемията, светът има все по-голяма нужда от любов, приятелство и съпричастност.

„Очакваме с нетърпение още по-интензивното развитие на нашите двустранни отношения и бъдещи инициативи. Искрено каня г-н Тодоров да посети провинция Хубей след епидемията. Заедно можем да напишем нова глава в обмена между двете области в сферата на икономиката, търговията, опазване на околната среда, образованието.“, завършва писмото.