Млади спортисти от Правец превземат кикбокс турнири, Илиан Тодоров ги отличава в инициативата „Доброто в нас“

Инициативата „Доброто в нас”, която събира и показва добрите примери и практики в Софийска област продължава. В нея областният управител Илиан Тодоров отличава граждани, клубове, организации, инициативи, каузи, помогнали да напривим себе си, света и хората около нас по-добри.

Отличени от Илиан Тодоров в инициативата „Доброто в нас” са и децата от боен клуб „Тигрите-Правец“ .  На кикбокс турнир – татами стил в началото на март „Тигрите“ участват за първи път и вземат златен, сребърен и седем бронзови медала, при това при конкуренцията на 300 участника. Божин Петров взима златото и е първият шампион на клуба. Среброто е взето от Кристиян Росенов, а бронз за клуба донасят – Васил, Петра, Теодора, Иван, Александър, Георги и Даниел. Разбира се, младите надежди ще бъдат записани в историята на клуба, защото поставят началото на надяваме се, дълга поредица от победи и медали.

Това, което правят младите хора на гр. Правец заслужава адмирации, защото клубът е млад, създаден е през 2018 година, а успехите идват бързо. „Тигрите-Правец“ са около 40 тигърчета на възраст от 5 до18 години, но никак не им липсва спортен хъс и жажда за победи.

Освен добри спортисти, те имат и добри сърца, участват в благотворителни инициативи в общината, защото знаят че добрият спортист е и добър и отговорен човек. Треньор на „Тигрите-Правец“ е Тодор Николов. Клубът има и женска група, като в нея участват около 20 жени на възраст 28-45 години.

Като всеки млад клуб и „Тигрите-Правец“ срещат някои трудности, разходите за екипировка са значителни, но в трудни моменти винаги се намират добри хора, които помагат.