Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев проведе среща с цел създаване на организация и координация за съвместни проверки на РЗИ, БАБХ и МВР за спазване на противоепидемичните мерки

В изпълнение на Заповед № РД-01-686/5.08.2021 г на МЗ, Заповед № 812/з-1019/06.08.2021 на МВР и Заповед № РД09-789/06.08.2021 г на МЗХ областният управител на Софийска област Радослав Стойчев проведе среща с представители на областните дирекции на РЗИ, БАБХ и МВР във връзка с превенцията и справянето с настъпващата  COVID-19 вълна. Взето беше решение областна администрация да създаде организация и да координира съвместни проверки на РЗИ, БАБХ и МВР по автогари, където има струпване на хора, хранителни супермаркети, пазари и масови мероприятия за спазване на противоепидемичните мерки. Ще бъдат засилени проверките и на ГКПП във връзка със струпването на МПС и повишеното движение на границата през летния сезон, както и в заведенията и търговските обекти, разположени на магистрали „Тракия” и „Хемус”.

На срещата стана ясно, че ще продължи интензивното убеждаване на жителите на областта да се ваксинират. Ще бъде обърнато и специално внимание на кметовете на населените места върху Плана за действие на Министерството на здравеопазването и мерките, които предвижда при различни нива на заболеваемост. Ще се отчитат ежеседмично проведените мероприятия, извършените проверки и констатираните нарушения.