Областна администрация на Софийска област: Пожарът в Рила е локализиран, организирани са дежурства на мястото на огнището

Горският пожар, възникнал в национален парк „Рила”, община Самоков, местността „Иконостаса” е локализиран, като продължават действията по гасене на огнището на пожара.  Предприети са дежурства от служители на РДПБЗН – София на мястот на огнището.  Това стана ясно след посещението на терен на заместник областният управител на Софийска област Стелиан Донев  и служители от администрацията. Областна администрация е в тясна връзка с РДПБЗН – София и е готова при необходимост да окаже необходимото съдействие и координация.   

Горският пожар в иглолистен масив възниква на 10.08.2021 г и се развива в три направления „северно”, „южно” и „източно” –скалите към „мусаленската пътека”, като е ограничен на площ от 10 декара. В процеса на овладяването му се изграждат просеки, по които се извършва обход от служители на държавното лесничейство, пожарникари, курсанти от Академията на МВР и доброволци. Използвани са високопроходими автомобили, летателна техника, ранцеви пожарогасители.