21 септември 2021 г. – „Ден без загинали на пътя”

Областна администрация на Софийска област подкрепя инициативата под патронажа на министъра  на вътрешните работи г-н Бойко Рашков за обявяване на 21 септември 2021 г. за „Ден без загинали на пътя” в рамките на  дните на безопасност на ROADPOL, между 16 и 22 септември.

Второто издание на Дни на безопасността на ROADPOL тази година е част от финансирания от Европейския съюз проект STRIDER II и се провежда в периода 16 -22 септември 2021 г., като се присъединява към Европейската седмица на мобилността. Фокусът за ден без загинали при пътни инциденти през 2021 г. е 21 септември. Основното събитие е предвидено да бъде в Будапеща при спазване на мерките против разпространението на COVID-19. Адаптираното за България послание на Дни на безопасността на ROADPOL за 2021 г. е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“

На официалната страница на ROADPOL на адрес: https://www.roadpolsafetydays.eu/, може да бъде намерена допълнителна информация за настоящата кампания. На интернет страницата на пътна полиция https://www.mvr.bg/opp е създадена специална рубрика „ROADPOL SAFETY DAYS“, където се публикува актуална информация и може да бъде разгледана активността на българските участници през изминалите години.