Консенсус за възстановяването на войнишкия паметник в Мирково бе постигнат на среща, организирана от областния управител Иван Иванов

Консенсус за възстановяването на Паметника на загиналите антифашисти и български герои във Втората световна война в община Мирково бе постигнат на среща днес, организирана от областния управител на Софийска област Иван Иванов. Участие взеха кметът на Мирково Цветана Йотина и председателят на ГС на Българския антифашистки съюз Борис Цветков.

Казусът възникна след като заради ремонт на централния площад паметникът е бил демонтиран.

На срещата беше изнесена информация от кмета на общината г-жа Йотина относно състоянието на паметника, процедурите по неговия демонтаж и възстановяването му, както и ангажимента това да стане на определеното с решение на Общинския съвет ново място в центъра на Мирково.

Председателят на ГС на БАС Борис Цветков изложи аргументите си за необходимостта от възстановяване на Паметника на антифашистите и загиналите във Втората световна война български герои и изрази надежда това да бъде направено във възможно най-кратки срокове.

Областният управител на Софийска област Иван Иванов благодари на кмета на Мирково и председателя на ГС на БАС за проявената добра воля и изразена готовност за обща работа в името на това паметникът да бъде запазен.