На Трифон Зарезан областният управител Иван Иванов заряза ритуално лозите в Лесново

„Да бъде здрава, мирна и плодородна годината“. Това пожела областният управител на Софийска област Иван Иванов при ритуалното зарязване на лозите в село Лесново, община Елин Пелин днес.

Той спази традицията и отряза лозовите пръчки за плодородие след вицепремиера и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, която пристигна на празника в Лесново по покана на местните хора. „Нека е плодотворна годината и плодовита българската земя. На всяка българска трапеза да има хубаво българско вино. Да се увеличи износът. Поздравявам винопроизводителите, те могат да разчитат на подкрепата на държавата“, заяви министър Нинова.

На празника в селото присъстваха депутатът на левицата от Софийска област Иван Ченчев и зам.-председателят и народен представител от БСП Атанас Зафиров.

Иван Иванов поздрави хората в Лесново затова, че пазят българската традиция жива, за труда им и за хубавото вино.

Жителите на елинпелинското село поставиха пред него и пред народния представител Иван Ченчев свои проблеми, сред които най-вече водоснабдяването. Областният управител се ангажира с това да се срещне отново с хората в Лесново до края на месеца.