Областният управител Иван Иванов и Белоградчишкият епископ Поликарп: Уроците по вероучение правят децата добри хора

Уроците по вероучение правят децата добри хора и тяхното присъствие в българското образование е необходимо. Единодушие за това изразиха на разговор днес областният управител на Софийска област Иван Иванов и викарият на Софийска митрополия Белоградчишки епископ Поликарп.

Двамата обсъдиха възможностите за взаимодействие между институцията и църквата в тази и други общественополезни дейности.

Само преди няколко дни Иван Иванов разговаря с Ловчанския митрополит Гавриил на същата тема, като областният управител на Софийска област подчерта пълната си подкрепа за възстановяване на прекъсналото заради пандемията изучаване на религия в училища в Софийска област. Негово Високопреосвещенство митрополит Гавриил също посочи, че при едно сравнение на деца, изучаващи вероучение и на деца, които не го изучават, се вижда, че първите са по-добри като деца и се очаква да се развият като добри хора.

Белоградчишкият епископ Поликарп и областният управител Иван Иванов разговаряха и по темата за бежанците от Украйна. Двамата бяха единодушни в мнението си, че българският народ е отворил и душата, и сърцето си за нуждаещите се от подкрепа украински граждани.