Официална страница

proekt hramat na rodovata pamet

 

Софийска област

karta2

Туристически пътеводител

Регионален съвет за развитие на Югозападен район

bg map

 

 

 

 

 

logo ee

 

1new

3new

 

logoproekt15072015

 

 

GRAMOTA EDWARD

 

GRAMOTA 222 1

 

 

                               

Дискусионен форум по повод десетата година от членството на България в ЕС се проведе в Ихтиман

IMG 23001

Дискусионен форум, посветен на юбилейната десета година от членството на Република България в Европейския съюз и предстоящото през 2018 година Българско председателство на Съвета на ЕС събра в община Ихтиман представители на държавната и местна власт, неправителствения сектор и граждани.

Събитието се организира от Областната администрация на Софийска област в партньорство с община Ихтиман и е част от Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз 2017 г. Участници и официални гости на форума бяха народният представител в 44-то Народно събрание г-н Валентин Милушев, Заместник областният управител на Софийска област г-жа Галя Георгиева, заместник-кметовете на община Ихтиман инж. Тони Кацаров и г-жа Даниела Митова, кметът на община Божурище г-н Георги Димов, общински съветници, кметски наместници, експерти от Областната администрация и експерти от Общински администрации, учители, ученици, представители на неправителствения сектор и местната общност.

Форумът откри Заместник областният управител г-жа Галя Георгиева, която приветства присъстващите в малкия салон на НЧ „Слънце 1879“. „Тук виждаме не само облагородена градската среда. Тук виждаме лицата на хора, които имат доверие в общността – като местна, национална, но и европейска ценност, която е
най-неоспоримият фактор за напредък.“, заяви Заместник областният управител. В експозето си тя припомни част от ползите за всички български граждани като част от Европейския съюз. Г-жа Георгиева обърна поглед и към предстоящото председателство на Съвета на ЕС и възможностите, които то ще донесе за страната ни.

Прочети още: Дискусионе...

Областната администрация организира дискусионен форум в Ихтиман по повод десетата година от членството на България в ЕС

BG EUОбластната администрация на Софийска област в партньорство с община Ихтиман организират дискусионен форум, посветен на юбилейната десета година от членството на Република България в Европейския съюз и предстоящото през 2018 година Българско председателство на Съвета на ЕС.

Участие във форума ще вземат г-жа Галя Георгиева – Заместник областен управител на Софийска област, г-н Калоян Илиев – кмет на община Ихтиман, г-жа Анна Генчева – управител на Областен информационен център-София, експерти от Областната администрация, кметове и експерти от Общински администрации, представители на неправителствения сектор, местната общност.

Прочети още: Областната...

Областната администрация се включи в инициативата „Мениджър за един ден 2017“ Вдъхнови бъдещето!“

manager 222Единадесетокласничката Даниела Братанова от Националната финансово-стопанска гимназия в София бе Областен управител на Софийска област за един ден. Тя се запозна отблизо с работата на Областната администрация в рамките на инициативата Мениджър за един ден. Мотото на кампанията тази година е „Вдъхнови бъдещето!“

Работният ден на Даниела започна сутринта. Тя се запозна с компетенциите и дейността на всички отдели на администрацията, след което проведе работна среща с титуляра на поста Областен управител – г-н Илиан Тодоров и Главния секретар на администрацията г-жа Мая Цанова.

Прочети още: Областната...

Честит Ден на българската община!

GERB ADRESI

Р Е П У Б Л И К А   Б Ъ Л Г А Р И Я

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ

LENTA FLAG ADRESI

 

Уважаеми госпожи и господа кметове на 22-те общини от Софийска област,

Уважаеми служители и експерти в Общинските администрации и структурите на местната власт,

Позволете ми да Ви поздравя по случай Деня на българската община – 12 октомври!

Желая на всички Вас здраве, лично и професионално удовлетворение!

Продължавайте да бъдете фактора, който реализира успешните проекти и подпомага облагородяването и разцвета на населените места от Софийска област! Благодарение на Вашия висок професионализъм и компетенции, регионът ни остава сред най-предпочитаните места за инвестиции, да осигурява личностни и професионални перспективи за гражданите, пълноценна и благоприятна среда на живот!

Вярвам, че местната администрация и общинското ръководство и занапред ще утвърждават позитивния си образ като приятел на гражданите и коректен партньор на бизнеса, което ще зарежда всички Вас с мотивацията да сбъдвате с работата си още по-смели проекти и да се справяте с още по-големи предизвикателства в полза на обществото и по-доброто бъдеще на Вашите общини и Софийска област!

Приемете най-искрени пожелания от мое име и от името на Областната администрация на Софийска област!  

Честит празник!

ИЛИАН ТОДОРОВ
Областен управител
на Софийска област

12 октомври 2017 г.

 

Областната транспортна комисия постигна консенсус за Единната транспортна схема на общините от Средногорието

transport 11Проекти на маршрутни разписания за извършване на обществен транспорт на пътници на територията на общините от Средногорието бяха разгледани на днешното заседание на Областната транспортна комисия.

Като неин председател Заместник областният управител г-н Николай Николов приветства членовете на комисията като за пореден път подчерта, че казусът с транспортната схема на Средногорието е от голямо значение за региона. Той изрази надежда в скоро време за общините Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица, Пирдоп, Антон и Копривщица да бъде утвърдена и да заработи нова транспортна схема.

Прочети още: Областната...

ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТА

Областният управител на Софийска област в качеството си на възложител на основание чл. 3, ал. 1, т. 3, чл. 5, ал. 2, т. 8, във връзка с прилагане на чл. 20, ал. 4, т. 3 от Закона за обществените поръчки и ръководейки се от принципите на публичност, прозрачност и равнопоставеност, с цел насърчаване на свободната конкуренция, отправя настоящата

 

ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТА

във връзка с определянето на изпълнители  - лицензирани оценители на недвижими имоти, притежаващи сертификат за оценителска правоспособност на Камара на независимите оценители в България, на които да бъде възложено изготвянето на пазарни оценки за определяне справедлива пазарна стойност на недвижими имоти – частна държавна собственост, във връзка с изпълнение на приоритетен инвестиционен проект „Ваканционно – развлекателен комплекс „Света София“, община Елин Пелин, Софийска област...

Вижте пълният текст на ПОКАНАТА

Бизнесът от Софийска област се запозна с възможностите за търговска дейност в Руската федерация

cprb11Голям интерес сред бизнеса предизвика работната среща, организирана от Областната администрация на Софийска област, на която бяха представени възможностите за осъществяване на търговска дейност на територията на Руската федерация.

Чрез Скайп връзка заместник-директорът по икономическите въпроси на Центъра на промишлеността на Република България в Москва г-н Цветозар Генчев запозна представителите на компании от региона с условията, които предлага центърът по отношение на отдаването на офис площи и складове, жилищно настаняване, съдействие при осъществяването на контакти на български фирми с руския бизнес и институции, маркетингови проучвания и други.

Прочети още: Бизнесът...

ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТА ЗА РЕМОНТ НА ПОКРИВ

Областният управител на Софийска област в качеството си на възложител на основание чл. 5, ал. 2, т. 8, във връзка с прилагане на чл. 20, ал. 4, т. 1 от Закона за обществените поръчки и ръководейки се от принципите на публичност, прозрачност и равнопоставеност, с цел насърчаване на свободната конкуренция, отправя настоящата

ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТА

във връзка с определянето на изпълнител за ремонт на покрив на сграда (клуб-ресторант), находяща се на адрес: гр. София, бул. „Витоша“ № 4

Вижте пълният текст на ПОКАНАТА

ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТА ЗА ДОСТАВКА НА ВОДА

Областният управител на Софийска област в качеството си на възложител на основание чл. 5, ал. 2, т. 8, във връзка с прилагане на чл. 20, ал. 4, т. 1 от Закона за обществените поръчки и ръководейки се от принципите на публичност, прозрачност и равнопоставеност, с цел насърчаване на свободната конкуренция, отправя настоящата

ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТА

във връзка с извършването на периодични доставки на питейна вода /минерална, трапезна и изворна/ за нуждите на Областна администрация на Софийска област, находяща се на адрес: гр. София, бул. „Витоша“ № 6

Вижте пълния текст на ПОКАНАТА

 

Делегация от Софийска област представи възможностите за инвестиции, туризъм и бизнес в региона на международен форум в Китай

CH 4 4По инициатива на Областния управител Илиан Тодоров делегация от Софийска област взе участие в Международнта икономическа и търговска конференция 2017, която се проведе в град Тонгсиан, Китайската Народна Република, от 23 до 27 септември.

Делегацията беше водена от Заместник областния управител г-жа Галя Георгиева, а в нея участваха Заместник областният управител г-н Николай Николов, Главният секретар на Областната администрация г-жа Мая Цанова, главният специалист Връзки с обществеността на администрацията Ина Бачева, кметовете на общините Самоков, Ихтиман и Челопеч – Владимир Георгиев, Калоян Илиев и Алекси Кесяков, представители на български компании.

Прочети още: Делегация...

На заседание в Областната администрация служители, синдикати и работодатели обсъдиха казуса с „Костенец Пейпър Мил“ ЕАД

Служители, работодатели и синдикати обсъдиха казуса с масовото уволнение на 150 служители от „Костенец Пейпър Мил“ ЕАД. Това стана на заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество-Софийска област, водено от Областния управител Илиан Тодоров.

zasedanie 33

Прочети още: На...

Честит първи учебен ден!

GERB ADRESI

Р Е П У Б Л И К А   Б Ъ Л Г А Р И Я

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ

LENTA FLAG ADRESI

 

 

Скъпи ученици,
Уважаеми учители, директори и служители в системата на образованието, Родители,

Приемете поздравленията ми по повод откриването на Новата учебна 2017/2018 година!

Първият учебен ден отново носи със себе си еуфория и трепет, изпълва с усмивки училищните дворове и поставя началото на поредната част от пътя на знанието, по която всички Вие заедно ще поемете! Пожелавам Ви да я преминете успешно и с желание, да не се отказвате в трудните моменти и уверени да усвоявате уроците от книгите и живота!

Прочети още: Честит...

Търсене

Избор на език

Областен управител

Илиан Тодоров

Ilian Todorov 608

________________________

 

Предстоящи събития

 

 

Времето

Анкета

Би ли Ви улеснило въвеждането на повече електронни услуги в общинските и областната администрации?

Да, много - 85.1%
Отчасти - 6.8%
За мен е без значение - 6.1%