Официална страница

proekt hramat na rodovata pamet

 

Софийска област

karta2

Туристически пътеводител

Регионален съвет за развитие на Югозападен район

bg map

 

 

 

 

 

logo ee

 

1new

3new

 

logoproekt15072015

 

 

GRAMOTA EDWARD

 

GRAMOTA 222 1

 

 

                               

ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТА

Областният управител на Софийска, в качеството си на възложител, на основание чл. 5, ал. 2, т. 8, във връзка с прилагане на чл. 20, ал. 4, т. 1 от Закона за обществените поръчки и ръководейки се от принципите на публичност, прозрачност и равнопоставеност, с цел насърчаване на свободната конкуренция отправя настоящата

ПОКАНА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОФЕРТА

във връзка с определянето на изпълнител за ремонт на покрив на сграда (клуб-ресторант), находяща се на адрес: гр. София, бул. „Витоша“ № 4

Вижте пълния текст на ПОКАНАТА

Започва санирането по НПЕЕМЖС на блок 402 в правешкия ж.к. „Север“

Областният управител на Софийска област г-н Илиан Тодоров и кметът на община Правец г-н Румен Гунински подписаха Протокол образец №2, с който се откриват строителните дейности по санирането на блок 402 в ж.к. „Север“ в града.

В заседателната зала на Община Правец присъстваха още служители на Областна администрация, представители на сдружението на собствениците в блока, както и на фирмите изпълнител, проектант и строителен надзор.

Прочети още: Започва...

Звеното за мониторинг и оценка на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в Софийска област проведе заседание

monitor 2Проектът „Повишаване на капацитета на служителите в сферата на закрилата на детето, социалните услуги и социалното подпомагане“ бе представен пред членовете на Звеното за мониторинг и оценка на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в Софийска област 2016–2020 г. на днешното им заседание.

Форумът беше воден от Заместник областният управител на Софийска област г-жа Галя Георгиева, която приветства присъстващите и подложи на гласуване дневния ред.

Прочети още: Звеното...

Областният съвет за развитие на Софийска област одобри Областна стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците

IMG 0466На 2 август 2017 г. в Областна администрация на Софийска област се проведе редовно заседание на Областния съвет за развитие. На заседанието присъстваха представители на общините и общинските съвети на територията на областта, ръководители на териториални структури на централната изпълнителна власт, представители на работодателските и синдикални организации.

С пълно мнозинство членовете на Областния съвет за развитие приеха Областната стратегия за личностно развитие на децата и учениците в Софийска област 2017–2018 г., представена на заседанието от г-н Христо Андреев, началник на Регионално управление на образованието – София регион и неговия екип. Експертите от РУО-София регион запознаха членовете на съвета за задълженията на държавните и местните органи, касаещи осигуряването на подкрепата за личностно развитие на децата и учениците.

Прочети още: Областният...

След дълго прекъсване първа литургия в Елешнишкия манастир

02082017image3

След 15-годишни усилия да бъде върнат на Българската Православна Църква, Елешнишкият манастир отвори врати за всички вярващи. На 13 юли Областният управител Илиан Тодоров дари на Българската Православна Църква 3 имота в елинпелинското село Елешница, върху които се помещава и манастирът.

В първия ден на Богородичния пост, в присъствието на множество гости и свещенослужители, беше отслужен тържествен молебен към Света Богородица.

 

 

Прочети още: След...

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ С ПОРЕДНА МОЛБА КЪМ ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ : ПРЕИМЕНУВАЙТЕ ВРЪХ „ МУСАЛА”!

sv.ivan.rilski

 

Уважаеми г-н Президент,

Изминаха повече от тридесет дни от предложението ми към Вас за преименуването на връх „Мусала” на връх „Св.Иван Рилски“. До момента не изразихте мнение по този въпрос. Разбира се, нямам никакво право да Ви упреквам или критикувам, предвид множеството ангажименти като Президент на Република България.

Все пак, въпреки всички обстоятелства изпитвам безусловна вяра към Вас, че ще вземете решение за прекръстване на връх „Мусала” на името на най-великият български светец, духовник, отшелник, небесен закрилник и покровител на българския народ, патрон на българските будители, основател на най-големия ставропигиален манастир в България – приживе наричан земен ангел и небесен жител – Свети Иван Рилски. Тук няма място за политически дивиденти, за егоизъм, гордост, доказване или слава. Бог и Православната вяра са единственият и водещ мотив!

Прочети още: ОБЛАСТНИЯТ...

Проведе се заседание на АВиК

IMG 0416На 26.07.2017г. се проведе извънредно заседание на Общото събрание  на Членовете на Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-София.
Заседанието беше открито и водено от г-н Илиан Тодоров -  Председател на Асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД-София и Областен управител на Софийска област. 

Прочети още: Проведе...

Областният управител Илиан Тодоров върна на Църквата три имота, върху които се помещава Елешнишкият манастир

manastir 33Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров дари на Българската Православна Църква 3 имота в елинпелинското село Елешница, върху които се помещава манастирът „Свето Успение Богородично“.

Днес г-н Тодоров подписа и официално връчи на представители на Софийската света митрополия документа, с който стартира процедурата за преминаване на имотите във владение на църквата. Кореспонденцията между институциите, относно статута и стопанисването на имотите е продължила по време на управлението на двама Патриарси на БПЦ.

Прочети още: Областният...

Нормализира се обстановката в община Самоков след обявеното бедствено положение

Нормализира се обстановката в община Самоков след обявеното вчера следобед бедствено положение. На територията на останалите 21 общини от Софийска област няма данни за наводнения или аварии, причинени от обилните валежи, гръмотевични бури и градушки, паднали през вчерашния ден.

От РД ПБЗН-София информират, че за периода от 8.00 часа на 3 юли до 8.00 часа на 4 юли, в Софийска област няма данни за затворени пътни участъци, откъснати населени места, както и потребност от евакуация на хронично болни хора, родилки и други, както не е имало необходимост и от снабдяване с храна и стоки от първа необходимост.

Лошите метеорологични условия не са оставили населени места без водоснабдяване и телефонни връзки. На места е имало райони с частично прекъсване на електрозахранването, като то вече е възстановено.

Прочети още: Нормализир...

Нормална, предвид влошените метеорологични условия, е обстановката в Софийска област

Във връзка със Заповед на министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов, Областният управител на Софийска област г-н Илиан Тодоров спешно изпрати указания до кметовете на 22-те общини от областта, както и до комисар Пламен Зашев (директор на РД ПБЗН-София), и до директорите на „Басейнови дирекции“ за следното:

1. Да бъде извършен преглед на общински планове за действие при извънредни ситуации и за защита при бедствия, като се уточни състава на органите за управление и силите за действие.

2. Да се уточни и приведе в готовност техника за провеждане на неотложни аварийно-възстановителни работи, за изграждане на диги (багери, булдозери, камиони и др.), да се подготвят чували и да се уточнят местата за тяхното напълване с пясък.

Прочети още: Нормална,...

Проведе се съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Югозападен район

rsr5Съвместното заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) и Регионалния координационен комитет (РКК) на Югозападен район (ЮЗР) се проведе на 27 и 28 юни в Правец. Заседанието беше открито от Областния управител на Софийска област г-н Илиан Тодоров, който е и председател на РСР на ЮЗР, а участниците бяха приветствани от символичния домакин – кметът на община Правец г-н Румен Гунински, който им пожела ползотворна работа.

Последва приемане на Дневния ред, като в него беше добавена като втора точка темата относно наближаващия краен срок за закриване на старите сметища на териториите на общините. В рамките на точката, представители на общините от Югозападен район поставиха пред Заместник-министъра на околната среда и водите г-н Красимир Живков, конкретни казуси, които те имат по места. Заместник-министърът на свой ред разясни какви са възможностите за решаване на поставените проблеми.

Прочети още: Проведе...

Широки усмивки и много изненади за първата група ученици, които почиваха в к.к. Боровец по покана на Областния управител

kids 11Приключи ваканцията на първата група деца от Софийска област, които почиваха безплатно на вила „Горска поляна“ в к.к. Боровец. По инициатива на Областния управител г-н Илиан Тодоров 12 ученици от община Ботевград, от социално слаби семейства, които имат добри или отлични резултати в училище, прекараха три незабравими дни във вилата, собственост на Областната администрация.

В петък Областният управител, кметът на община Самоков г-н Владимир Георгиев, главният секретар на Областната администрация г-жа Мая Цанова и експерти от администрацията, посрещнаха в Боровец учениците, придружени от двама ръководители и медицинско лице.

Прочети още: Широки...

Търсене

Избор на език

Областен управител

Илиан Тодоров

Ilian Todorov 608

________________________

 

Предстоящи събития

 

 

Времето

Анкета

Би ли Ви улеснило въвеждането на повече електронни услуги в общинските и областната администрации?

Да, много - 85.1%
Отчасти - 6.8%
За мен е без значение - 6.1%