Официална страница

proekt hramat na rodovata pamet

 

Софийска област

karta2

Туристически пътеводител

Регионален съвет за развитие на Югозападен район

bg map

 

 

 

 

 

logo ee

 

1new

3new

2new

 

logoproekt15072015

 

 

GRAMOTA EDWARD

 

GRAMOTA 222 1

 

 

                               

Широки усмивки и много изненади за първата група ученици, които почиваха в к.к. Боровец по покана на Областния управител

kids 11Приключи ваканцията на първата група деца от Софийска област, които почиваха безплатно на вила „Горска поляна“ в к.к. Боровец. По инициатива на Областния управител г-н Илиан Тодоров 12 ученици от община Ботевград, от социално слаби семейства, които имат добри или отлични резултати в училище, прекараха три незабравими дни във вилата, собственост на Областната администрация.

В петък Областният управител, кметът на община Самоков г-н Владимир Георгиев, главният секретар на Областната администрация г-жа Мая Цанова и експерти от администрацията, посрещнаха в Боровец учениците, придружени от двама ръководители и медицинско лице.

Прочети още: Широки...

Областният управител на Софийска област г-н Илиан Тодоров с първи подарък за децата от областта

Rila1 642x335

По лична инициатива на Областния управител на Софийска област г-н Илиан Тодоров започва организиране на безплатен летен отдих за деца, които са от социално слаби семейства, сираци, с много добри и отлични оценки в учебната и извънучебна дейност, живеещи на територията на Софийска област. Ще бъдат включени деца от всичките 22 общини на областта, съобразно утвърден график.

Първите деца са от община Ботевград, които в периода 16-19 юни 2017г. ще почиват на територията на вила „Горска поляна“ в курортен комплекс Боровец и ще се насладят на красотата на най-стария планински курорт в България, където ще се отдадат на игри, забавления и запознаване с основите на нашите източноправославни християнски и морални ценности, традиции и култура.

Прочети още: Областният...

Спиране продажби на имоти държавна собсвеност

С оглед защита на държавния интерес и извършване на обстоен анализ за целесъобразност при управлението на държавни имоти, считано от днес 8 юни 2017г. със заповед  на Областния управител на Софийска област  № ОА – 138/08.06. 2017 г. . се спират продажбите на имоти – държавна собственост на територията на Софийска област, по реда на чл. 44,ал.2 от Закона за държавната собственост.

Spirane prodajbi

Влошени климатични условия

Поради преминаващ над страната студен атмосферен фронт  на много места в Софийска област са паднали краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури.

Прочети още: Влошени...

Патриарх Неофит прие новия областен управител на Софийска област – Илиан Тодоров

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит прие в Патриаршеския дом г-н Илиан Тодоров, областен управител на Софийска област. Той беше назначен на този пост миналата седмица на заседание на Министерския съвет и първото му официално посещение беше именно при патриарх Неофит.

Patriarh Neofit 2

Прочети още: Патриарх...

В Копривщица се проведе второто за годината заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район

RSR 1Община Копривщица бе домакин на второто за тази година заседание на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район (РСР на ЮЗР), който е под председателството на Софийска област до 30 юни 2017 г.

Заседанието, което се проведе на 1-ви и 2-ри юни, беше водено от заместник-председателя на РСР на ЮЗР – кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов. В него участваха Заместник областните управители на Софийска област г-жа Галя Георгиева и г-н Николай Николов, Областните управители на областите Благоевград, Кюстендил, Перник и София, кметове на общини от Югозападния район. Всички те бяха приветствани от домакина – кмета на Копривщица г-н Генчо Герданов, в първото Класно училище у нас - „Св. Св. Кирил и Методий“. Приветствия от името на Областния управител поднесоха и неговите заместници г-жа Георгиева и г-н Николов, които пожелаха на колегите си ползотворна работа и приятни моменти в атмосферата на община Копривщица.

Прочети още: В...

Илиан Тодоров зае поста на Областен управител на Софийска област и получи първи поздравления

Илиан Тодоров зае поста си в Областната администрация на Софийска област. Тази сутрин той проведе работна среща с досегашния Областен управител инж. София Торолова, която очерта основните акценти в работата на ведомството от началото на годината до момента, след което г-н Тодоров прие поста от инж. Торолова.

Ilian Todorov 608

Илиан Тодоров беше назначен за Областен управител на Софийска област с решение на вчерашното заседание на Министерския съвет. За негови заместници Министър-председателят назначи г-жа Галя Георгиева и г-н Николай Николов.

Поздравления за встъпването си в длъжност като Областен управител г-н Тодоров получи най-напред от кметовете на община Челопеч – инж. Алекси Кесяков, и на община Пирдоп – г-н Ангел Геров.

Прочети още: Илиан...

Търсене

Избор на език

Областен управител

Илиан Тодоров

Ilian Todorov 608

________________________

 

Предстоящи събития

 27-28.06.2017 г.

13.30 ч. гр. Правец

Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Югозападен район

 

30.06.2017 г. - петък

14.00-16.00 ч. ОА на Софийска област

Прием на граждани от Областния управител.

 

Времето

Анкета

Би ли Ви улеснило въвеждането на повече електронни услуги в общинските и областната администрации?