Официална страница

proekt hramat na rodovata pamet

 

Софийска област

karta2

Туристически пътеводител

BANNER IZBORI

 

 

Регионален съвет за развитие на Югозападен район

bg map

 

 

 

 

 

logo ee

 

1new

3new

2new

 

logoproekt15072015

 

 

GRAMOTA EDWARD

 

GRAMOTA 222 1

 

 

                               

Национална литературна награда „Елин Пелин“ ще бъде присъдена по повод 140 години от рождението на писателя

През месец юли 2017 г. се навършват 140 години от рождението на великия български писател Елин Пелин, чиято годишнина ще бъде отбелязана тържествено в община Елин Пелин.

Богатото литературно наследство на великия български писател ще бъде почетено с връчването на Националната литературна награда „Елин Пелин“. За неин носител ще бъде определен български автор, който популяризира творческото наследство на Елин Пелин и развива неговата традиция в областта на белетристиката. Основна цел е да бъде стимулирано създаването на високохудожествени белетристични произведения, утвърждаващи хуманизма, нравствените и естетически ценности, характерни за Елинпелиновото творчество.

Националната литературна награда „Елин Пелин“ има дългогодишна история. Тя се учредява по идея на режисьора Благой Стратев и културните и обществени дейци: Мария Стоилова, Цветан Мечкарски, Нено Ненов, Димитър Минчев, Стоян Александров и Людмила Плашокова. Присъдена е за първи път през 1971 година. С тази награда са удостоени Николай Хайтов, акад. Георги Караславов, Ефрем Карамфилов, проф. д-р Кръстьо Генов, Дончо Цончев, Дико Фучаджиев и Симеон Янев.

Областна администрация на Софийска изразява подкрепата си за присъждане наНационална литературна награда „Елин Пелин“, чието значение за културния живот както в Софийска област, така и в национален мащаб, е безспорно.

Пълната информация и условията за участие в НЛП „Елин Пелин” можете да откриeте на електронната страница на община Елин Пелин http://www.elinpelin.org/

ГРАФИК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА БЮЛЕТИНИ, ИЗБОРНИ КНИЖА И МАТЕРИАЛИ ЗА ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА 26.03.2017 г.

22.03.2017 г. - Полиграфическо предприятие „Демакс“ АД, гр. София, район „Кремиковци“, кв. „Ботунец“ (база „Металснаб“, зад митница „Кремиковци“).

 

 

09.30 ч.

 

1. Община Ботевград

2. Община Елин Пелин

3. Община Горна Малина

4. Община Долна баня

5. Община Костенец

 

10.30 ч.

 

1. Община Драгоман

2. Община Сливница

3. Община Божурище

4. Община Годеч

5. Община Костинброд

 

11.30 ч.

 

1. Община Антон

2. Община Златица

3. Община Копривщица

4. Община Пирдоп

5. Община Чавдар

6. Община Челопеч

7. Община Мирково

 

12.30 ч.

 

1. Община Правец

2. Община Етрополе

3. Община Своге

4. Община Ихтиман

5. Община Самоков

Предстои разработването на Регионална програма за заетост и обучение на Софийска област за 2017 г.

programa zaetost 33Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие утвърди на днешното си заседание състава на Комисията за разработване на Регионална програма за заетост и обучение на Софийска област за 2017 г.

Заседанието беше водено от Областния управител на Софийска област инж. София Торолова, която приветства участниците и им пожела ползотворна работа. Г-жа Торолова изтъкна значението на Регионалната програма за заетост и обучение за развитието на общините изрази увереност, че документът, който предстои да бъде разработен, ще отговори на техните нужди.

Прочети още: Предстои...

ЦИК проведе дистанционно обучение на участниците в организирането и провеждането на изборния процес

OBUCHENIE 66Областната администрация на Софийска област бе домакин на дистанционно обучение на членовете на РИК, представители на Областната и общинските администрации, както и други институции и участници в изборния процес. Обучението бе водено от представители на Централната избирателна комисия чрез видеовръзка.
Преди началото на обучението, секретарите и представителите на общините от Софийска област бяха приветствани от Областния управител инж. София Торолова.

Прочети още: ЦИК...

Международен ден на жената

GERB ADRESI

Р Е П У Б Л И К А   Б Ъ Л Г А Р И Я

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ

 

8mMM

  

    Уважаеми дами,

С огромно удоволствие отправям към Вас искрени поздравления по повод Международния ден на жената – 8 март!

Прочети още: Международ...

Национален празник

GERB ADRESI

Р Е П У Б Л И К А    Б Ъ Л Г А Р И Я

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ

 

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

 

Уважаеми госпожи и господа,
     Жители и гости на Софийска област
,

За мен е чест да Ви приветствам по повод

Националния празник на Рeпублика България 3 март и
     139 години от Освобождението на страната ни от турско робство!

 Днешният ден е един от онези, в които гордостта, патриотизмът и преклонението изпълват сърцата на всеки българин. Вече 139 години нашият народ празнува Свободата. Празнува я, благодарен за саможертвата на хилядите наши предци, отдали живота си за нея, търпели с години лишения, мъка и тежки изпитания в името на нас – техните наследници.

Прочети още: Национален...

Ден на художествената самодейност

GERB ADRESI

Р Е П У Б Л И К А   Б Ъ Л Г А Р И Я

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ

 

 

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

Скъпи самодейци и уважаеми деятели на художествената самодейност от 168-те читалища натериторията на общините от Софийска област,

Приемете искрените ми поздравления по повод Деня на художествената самодейност!

Пожелавам на всички Вас здраве, късмет и многобройни поводи за усмивки!

Прочети още: Ден на...

Областната администрация бе домакин на семинар, посветен на предотвратяването и установяването на конфликт на интереси

ZPUKI 22Областната администрация на Софийска област бе домакин на семинар на тема „Актуални въпроси и проблеми по прилагането на Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси“.

Участниците в семинара бяха приветствани от Областния управител инж. София Торолова, която изтъкна ползите от такова обучение и пожела успешна работа в рамките на форума.

Прочети още: Областната...

Общото събрание на Асоциацията по ВиК прие отчети за дейността и бюджета за 2016 г. и бюджет за 2017 г.

avik 11Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – София, прие на днешното си заседание отчети за дейността на Асоциацията и изпълнението на бюджета й за 2016 година.

Пред членовете на Общото събрание беше представен още бюджетът за настоящата 2017 година, който, след подлагане на гласуване, също беше приет.

Прочети още: Общото...

Язовирите и водните обекти в Софийска област са подготвени да поемат предстоящото снеготопене и пролетното пълноводие

QZOVIRI 22Предприети са всички необходими превантивни мерки и действия по отношение на язовирите и водните обекти на територията на Софийска област, с цел предотвратяване възникването на кризисни ситуации, застрашаващи живота и здравето на населението, инфраструктурни обекти и земеделски територии. Указанията в тази връзка, получени в Областната администрация от Министерство на околната среда и водите и ДАМТН, бяха изпратени както до собствениците и ползватели на водните съоръжения, така и до всички общини в региона.

Прочети още: Язовирите...

Постоянната комисия по заетост утвърди държавния план-прием за учебната 2017/2018 година

Kzaetost 11Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на Софийска област утвърди на свое заседание, проведено на 15 февруари, държавния план-прием за учебната 2017/2018 година.

Предложението за държавен план прием по профили и професии в профилираните и професионалните гимназии, в средните и обединените училища на областно ниво, беше представен на членовете на комисията от г-жа Вергиния Йорданова – експерт от РУО-София регион.

Прочети още: Постояннат...

Търсене

Избор на език

Областен управител

инж. София Торолова

SOFIYA TOROLOVA 760

________________________

 

Предстоящи събития

 

 

Времето

Анкета

Би ли Ви улеснило въвеждането на повече електронни услуги в общинските и областната администрации?