Официална страница

proekt hramat na rodovata pamet

 

Софийска област

karta2

Туристически пътеводител

Регионален съвет за развитие на Югозападен район

bg map

 

 

 

 

 

logo ee

 

1new

3new

 

logoproekt15072015

 

 

GRAMOTA EDWARD

 

GRAMOTA 222 1

 

 

                               

Делегация от Софийска област представи възможностите за инвестиции, туризъм и бизнес в региона на международен форум в Китай

CH 4 4По инициатива на Областния управител Илиан Тодоров делегация от Софийска област взе участие в Международнта икономическа и търговска конференция 2017, която се проведе в град Тонгсиан, Китайската Народна Република, от 23 до 27 септември.

Делегацията беше водена от Заместник областния управител г-жа Галя Георгиева, а в нея участваха Заместник областният управител г-н Николай Николов, Главният секретар на Областната администрация г-жа Мая Цанова, главният специалист Връзки с обществеността на администрацията Ина Бачева, кметовете на общините Самоков, Ихтиман и Челопеч – Владимир Георгиев, Калоян Илиев и Алекси Кесяков, представители на български компании.

Визитата започна от икономическия център на Китай – град Шанхай, където делегацията посети района на Шанхайската фондова борса, в който се намират и централите на най-големите инвестиционни компании в страната.

CH 1 1CH 2 2

Следващият ден от посещението включваше церемония по посрещането на делегациите от различните страни, участващи във форума и официалното откриване на Международната икономическа и търговска конференция 2017.

CH 3 3

Домакините, представени от министъра на провинция Джъдзяни кмета на град Тонгсиан, посрещнаха топло делегацията от Софийска област, заедно с делегации от Република Хърватска и Италия. В приветствията си, те благодариха, че Софийска област се е отзовала на поканата за участие в конференцията и изразиха надежда форумът да бъде полезен за двете страни. На свой ред г-жа Георгиева представи членовете на делегацията, която води и също подчерта увереността си, че Тонгсиан и общините от Софийска област биха могли да създадат ползотворни отношения и да обменят ценен опит и идеи помежду си.

CH 11 11

CH 8 8

800 делегати от цял свят присъстваха на официалното откриване на конференцията, в която бяха приветствани на най-високо ниво от представители на местната власт в провинция Джъдзян. С впечатляваща мултимедия бяха представени основните икономически отрасли в района, индустрията и туризма.

CH 9 9CH 12 12

Същинската част на Международната икономическа и търговска конференция 2017 се проведе в третия ден от визитата. Тя включваше посещение в индустриалната зона на провинция Джъдзян, както и панели с презентации на делегациите от България, САЩ, Италия, Хърватска, дискусии и срещи на представителите на бизнеса. Бяха представени основните възможности за сътрудничество в сферата на икономиката, здравеопазването, образованието и бизнеса между Китай, САЩ и страните от Европа.

CH 15 15CH 16 16

Като ръководител на делегацията от Софийска област, г-жа Георгиева представи пред аудиторията основните икономически дейности, които се развиват в общините от Софийска област, многобройните възможности за туризъм и инвестиции, образованието. Акцент в експозето бе благоприятното местоположение, добрата инфраструктура и комуникации на общините от областта, както и богатото културно и историческо наследство и възможности за различни видове туризъм.

Последва представянето на община Челопеч. Кметът инж. Алекси Кесяков впечатли участниците във форума с мултимедийна презентация, озвучена с родопски каба гайди. Той очерта природните характеристики и географското разположение на Челопеч, след което запозна присъстващите и с основната за района на Средногорието минна индустрия. Кесяков изрази готовност за обмяна на опит и добри практики за развитието на райони с подобен профил и характеристики. Той допълни представянето на Челопеч с възможностите за инвестиции в общината и завърши като запозна участниците с културата и фолклора в Средногорието и фестивалите с международно участие, които се организират ежегодно там.

CH 17 17

CH 18 18

Възможностите за туризъм и развитие на бизнес в Самоков представи и кметът на общината Владимир Георгиев. Интерес за участниците в Международната икономическа и търговска конференция представляваха още природните дадености на района, както и целогодишните възможности за спорт и отдих, които предлага к.к. Боровец. Г-н Георгиев наблегна на богатото културно наследство на Самоков, разказвайки за известните в цял свят зографи и резбари от Самоковската школа, чийто занаят е жив и днес.

CH 19 19

CH 20 20

В края на европейския панел от конференцията, г-жа Георгиева и заместник-кметът на Тонгсиан подписаха намерение за сключване на споразумение за бъдещо сътрудничество и обмяна на опит на общинско ниво. С това двете страни изразиха готовност да споделят добри практики за развитието на туризма, екологията, бизнеса и инвестициите, културата, иновациите, социалната политика и други.

CH 21 21

Програмата на следващия ден от визитата включваше посещение на град У Джън и неговия индустриален парк, който е домакин на ежегодната Световна Интернет Конференция, събираща лидерите на най-успешните компании за онлайн бизнес, маркетинг и инвестиции в света. Делегатите имаха възможност да се потопят и в атмосферата на старинна част на У Джън, запазил духа на Китай от миналото.

CH 22 22

В края на визитата делегатите от Софийска област поднесоха своите благодарности за поканата и проявения интерес и отново засвидетелстваха готовност за задълбочаване на сътрудничеството между общините в региона и тези в провинция Джъдзян. Домакините отвърнаха с комплименти за представянето на българската делегация, благодарности за участието и подчертаха готовността си да посетят Софийска област при първа възможност.

Търсене

Избор на език

Областен управител

Илиан Тодоров

Ilian Todorov 608

________________________

 

Предстоящи събития

 

 

Времето

Анкета

Би ли Ви улеснило въвеждането на повече електронни услуги в общинските и областната администрации?

Да, много - 85.1%
Отчасти - 6.8%
За мен е без значение - 6.1%