Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев награди учител, създал образователни иновации в дигиталните технологии и природните науки

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев връчи награда на преподавателя от ПГ „Велизар Пеев” – гр. Своге Кирил Филипов за приноса му в развитието на професионалното образование и развитието на иновациите в областта на природните науки, дигиталните технологии, инженерното мислене и  математиката. Това стана на официалната церемония по връчване на ежегодните  награди на отличени педагогически специалисти и ученици от образователните институции в Софийска област, организирана от РУО – Софийска област.

Кирил Филипов е ръководител на STEM – център в ПГ „Велизар Пеев”. Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда” на Министерството на образованието и науката е с цел повишаване интереса на учениците в областта на науките и технологиите  STEM е съкращение от английски на Science – Technology – Engineering – Mathematics , т.е. наука, технологии, инженерство, математика -обучение чрез методите на науката.

„От името на областна администрация на Софийска област и лично от мое име искам да изкажа своята благодарност на всички учители и ученици за вложените усилия, работоспособност и не на последно място за постигнатите резултати.  Пандемията изправи образователния процес и всички нас пред едно ново предизвикателство, с които се справяме ежедневно! Чрез успехите на вашите ученици за пореден път доказахте своя висок професионализъм и всеотдайност! Останете верни на избраната от вас професия и бъдете винаги в синхрон с новостите на съвремието! Обучавайте и възпитавайте достойни хора!  Пожелавам ви още по-високи постижения през следващата учебна година. Вашите резултати са доказателство, че въпреки трудностите се справяте успешно и сте представители на добре образованото ново българско поколение!” , заяви по време на церемонията Стойчев.

На церемонията бяха връчени  84 награди на учители и ученици за постигнати успехи в образователния процес.