Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев се запозна с промените в движението по АМ „Хемус” във връзка с ремонта на тунели и виадукти

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев се запозна с предложените временни промени в трасето на движението на ТИР –овете по АМ „Хемус”, които се налагат заради ремонтни дейности на тунели и виадукти. Заради избягване на задръствания Пътната агенция предлага ТИР-овете в посока София –Варна да бъдат отбивани преди тунел „Топли дол” по обходния път за Ботевград, а в посока Варна-София, тежките камиони  да излизат на АМ „Хемус” на отбивката преди тунел „Витиня, на влизането за стария обход Ботевград-Витиня.

По време на обиколката служителите на ОД на МВР – София  изразиха опасения, че при тази организация на движение са  възможни задръствания  и концентрация на ПТП, особено в посока Варна-София в участъка, където ТИР-овете се качват на магистралата.  В тази връзка те предложиха възможни варианти на организация на движение, а именно в посока София-Варна отбиването на тежките камиони да става преди тунел „Витиня”, а в посока Варна-София, всички камиони, идващи от Русе и Велико Търново да не се качват на магистралата, а да се движат по обхода на Ботевград.

Предстоят срещи на областния управител с представители на АПИ, за да бъдат обсъдени вариантите за временна промяна на движението по АМ „Хемус”.