Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев присъства на националното честване на Деня на миньора и 30-та годишнина от създаването на Българската минно-геоложка камара

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев присъства на националното честване на Деня на миньора и на 30-та годишнина от създаването на Българската минно-геоложка камара.  По случай събитието Стойчев връчи почетния плакет на областна администрация на Софийска област на председателя на камарата проф. дтн инж. Николай Вълканов.

В поздрава си към проф. Вълканов, ръководството на БМГК и работещите в отрасъла, областният управител отбеляза, че добивът на подземни богатства е в основата на българската индустрия, а браншът е структуроопределящ и утвърждава конкурентоспособността на икономиката на европейските и световни пазари. 

Поради значимостта на форума присъства президента Румен Радев, заместник министри на Министерство на икономиката и Министерство на труда и социалната политика, Директорът  на Главна инспекция по труда, президентите на КНСБ и КТ„Подкрепа”. На събитието присъстваха и управителят на група „Геотехмин”, част от която е „Елаците”-Етрополе, управителите  на „Дънди Прешъс Металс” – Челопеч и „Аурубис България” – Пирдоп. Предприятията се намират на територията на Софийска област, като отрасълът е значим за областта, защото високите доходи на заетите в него повишават жизнения стандарт на голяма част населението в областта.

„Пожелавам Ви все така с усилена работа и ясна визия да развивате и инвестирате в този важен за областта и държавата отрасъл. Нека небесният покровител на българския народ св. Иван Рилски – патрон на миньорите Ви закриля и дари със здраве и късмет Вас и вашите семейства!”, завърши Стойчев.