Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев представи реда и организацията на приемане на изборните книжа

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев представи реда и организацията на приемане на изборните книжа след края на изборния ден от секциите в областта. На събитието присъства заместник министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов.
В залата са създадени условия да не се смесват потоците на влизащите и излизащи хора, обособени са отделни помещения за членовете на 26-та РИК, за представители на Информационно обслужване, за изчакващите членове на СИК.

Обособено е и отделно помещение за приемане на книжата от COVID секциите, които е с отделен вход.

Спазени са всички противоепидемични мерки и изисквания на Министерство на здравеопазването, свързани с изборите.
„Подсигурили сме постоянна дезинфекция на помещенията, за да не се стига до разнасяне на вируса. Наложи се да се сформира и COVID секцията, която се прави за първи път, която ще има отделен вход и изход и няма да има достъп до останалите членове на РИК, СИК и Информационно обслужване”, заяви Стойчев.
От своя страна д-р Златанов заяви, че е удовлетворен, от това което е направено и е спазен протоколът за една безопасна обстановка.
„Зелен” сертификат за влизане в помещенията не се изисква, ще има осигурени безплатни антигенни тестове, за който желае да се тества преди да влезе.