Областният управител Иван Иванов и кметовете на Златица и Пирдоп на среща с мениджмънта на „Аурубис България“ АД

Областният управител на Софийска област Иван Иванов разговаря днес с мениджмънта на „Аурубис България“ – една от стратегическите за Средногорието компании. „Аурубис“ бе представена от генералния изпълнителен директор на компанията Тим Курт, Димо Кирилов – директор „Производство“ и финансовия  директор Ивайло Вътев. В срещата участие взеха и кметовете на Златица и Пирдоп Стоян Генов и Ангел Геров.

Това е второто голямо предприятие, което областният управител посещава в рамките на поредицата си от срещи в общините на Софийска област. Преди по-малко от седмица той бе в завода на Coca-Cola HBC в Костинброд.

Смятам, че е изключително важно за развитието на всяка една община това взаимодействие между големия инвеститор и работодател – какъвто сте вие, местната власт – в лицето на кмета и държавата – в лицето на областния управител, подчерта Иван Иванов. Той подкрепи кметовете на Златица и Пирдоп в думите им, че „Аурубис България“ е партньор на общините с редица социално ангажирани проекти и че е компания, която полага сериозни усилия за опазването на околната среда.

Стоян Генов и Ангел Геров поставиха пред ръководството на „Аурубис“ въпроса за проекта за газифициране, с който ще се захранват както мощностите на завода, така и двете общини Златица и Пирдоп.

В хода на разговора кметовете подчертаха необходимостта от още един изключително важен за общините въпрос – законодателни промени, които да позволят процент от данъците, които компаниите плащат, да се връща в общините.  

Областният управител Иван Иванов се ангажира да постави пред институциите дискутираните въпроси, като подчерта, че ще бъде „лобист на общините“ когато става дума за реализирането на важни за подобряване живота на хората проекти.